Hasan Balcı ; Riyad’da Mustafa Kemal Fırtınası

292

 

 

Suudi Arabistan Riyad’da neler oldu.

Türkiye  “Super Kupa” Kupası maçını Suudi Arabistan’da birlikte oynayalım önerisini Ali Koç getiriyor ve Galatasaray’da bu teklifi kabul ediyor. Muhtemelen ortada dönen para miktarı oldukça büyük.

 

Ali Koç’un aklına Suudi Arabistan’ı düşüren kim?

 

Suudiler Dünya kupasının kendi ülkelerinde oynanması için Tıpkı Katar gibi Milyarlarca dolar harcamaya, PİAR yapmaya dünden hazırlar. Katar Dünya kupası için özel stadyum yapmış sonra bu stadyumu Tunus’a hediye etmişti.

 

Futbol, mali getirisi Trilyon dolarlarla bile ölçülemeyen bacasız bir Endüstri’dir.

 

Türkiye Kupası maçının Arabistan’ın Riyad şehrinde oynanmasına AKP balıklama atlıyor, federasyona yol veriyor.  Bozulan Sudi-Türkiye ilişkileri için önemli bir fırsat.

Suudi krallığında yapılacak maç için bütün hazırlıklar yapılıyor. Norm Ender isimli Rap şarkıcısı 100. Yıl Marşını okuyacak, Türk bayrağı, Atatürk posterleri kulüplerin flama, bayrak afiş her şey hazır ve bunların tamamı Federasyon tarafından kabul ediliyor. Bütün bu organizasyonlar Suudilerle birlikte yapılıyor.

Fenerbahçe sahaya çıkarken; Atatürk’ün vecizelerinden olan Yurtta Sulh Cihanda Sulh, Galatasaray ise Yine Atatürk’ün sözü olan; Ne mutlu Türküm pankartıyla çıkmak isterken Formalarının üzerinde Atatürk’ün silueti olan fotoğraflarla çıkmak istiyor.

 

Sudiler; Stadyum ’da bizim milli marşımızda çalınsın diyorlar. Milli marşları 5 dakikalık bir marş Her iki kulüp buna karşı çıkıyorlar. Sen misin karşı çıkan, Sudiler de Pankart ve Atatürk resimleriyle sahaya çıkamazsınız diyor ve soyunma odalarına Polis baskını yapıyorlar.

İddialara göre ; Türk İstiklâl Marşı çalındığı esnada suudiler sesi bastırmak için yüksek volümlü hoparlörle sesi boğuyor ve stadın ışıklarını kapatıyorlar..

 

 

Bütün bu rezalet duyulunca sosyal medya da kızılca kıyamet kopuyor, Maç erteleniyor, Takımlar Riyad’dan İstanbul’a geliyorlar.

 

Karikatürist Hicabi Demirci tarafından hazırlanan karikatür ise geceye damgasını vurdu.

 

Hasan Balcı

Sokagın sesi gazetesi Genel yayın yönetmeni.