Hasan Balcı:Boynunda Yahudi cesaret madalyası olan biri Filistin meselesini çözemez

299

 

 

Filistin sorunu üzerine;

 

Filistin ya da Gazze’de sürdürülen savaş on binlerce masum insanın ölümüne, sakat kalmasına sebep oldu. Bölgede yıllardır savaş sürüyor. Tıpkı Irak, Suriye, Afganistan gibi ülkelerde ABD ve İsrail’in gizli servislerinin kurup yönettiği dinci gerici çeteler İsrail’in bölgede yayılmasına bölgeyi işgal ve ilhak hizmet ediyorlar.

Yıllardır Filistin Halkı bu çetelerin saldırıları altında inim inim inliyorlar. Filistin halkının tamamının iradesini temsil etmeyen, İsrail tarafından Gazze’ye konuşlandırılan Hamas ve Hamas’a bağlı çeteler halklara kan kusturuyorlar.

Hamas Filistin Halkının özgürlüğü için savaşmıyor. Dünyanın birçok ülkesi tarafından terör örgütü ilan edilen Hamas Maalesef ülkemizi yönetenler tarafından adeta bir kurtuluş örgütüymüş gibi kabullenilip destek görüyor.

 

Filistin Topraklarının büyük bir bölümünde “Gazze” süren bu çatışmalar ne Türkiye’nin adeta sanki bir iç meselesiymiş gibi topluma dayatılıyor. Filistin özgür olduğunda orada demokratik bir iktidar mı kurulacak. Tıpkı Lübnan’da olduğu gibi Nasıl Hizbullah Lübnan’ın bir kesimine hakimse Hamas’ta seküler Arapların olmadığı yerleri sahiplenip orada kendi iktidarını kuracak. Filistin devleti Hamas’ın umurunda bile değil.

 

Türkiye doğrudan müdahil olduğu Gazze savaşlarında taraf olurken ülkemizi Ortadoğu’da ki kirli savaşın içine çekerek büyük bir tezgâhın ana unsuru haline getiriyorlar. Filistin AKP’nin umurunda bile değil. Erdoğan çökmüş bir ekonominin üzerinde iç siyasete dair yeni çıkış yolları ve gündemi değiştirmek için Ensar diyerek Gazze’cilik oynuyor. Filistin AKP’nin çözebileceği bir sorun değil Filistin meselesi başlı başına Milletlerarası bir sorundur. Tıpkı Kürt sorunu gibi