Özlem Ağırman :Bayram değil seyran değil AKP emeklileri niye öptü?

274

 

 

 

Bayram değil seyran değil AKP emeklileri niye öptü?

 

AKP kara propagandanın piri, dağılmış muhalefet karşısında elini kolunu sallaya sallaya, dalga geçer gibi siyaset yapıyor.

Emekli zamlarını iki ayda açıklayamayan AKP şimdi ne oldu da bayram ikramiyesine %50 zam açıkladı, size de garip gelmiyor mu?

Bunun temel nedeni, uyduruk %50 ikramiye zammının şimdiden açıklanarak soğumaya bırakılması. Mart 2018 de ilk bayram ikramiyesi 1000 TL asgari ücretin %62 sine denk geliyordu.

Yani AKP 6 yılda emekli maaşlarından çaldığı gibi bayram ikramiyesinden de çalarak eritti. AKP çalmasa, bugün bayram ikramiyesi 17.020TL olan asgari ücretin %62 si 10.553 TL olması gerekirdi.

Emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret artışına paralel artması gerekir.

CHP nin uyduruk genel başkanı gerekirse emekliler için meydanlara ineriz diyor. Uyduruk bir siyasetçiden, Manisa’da kabzımal yapılmayacak bir kimlikten CHP genel başkanı yapılınca işte hükümetle mücadele de böyle yapılıyor.

 

Peki daha ne olmalı ki de meclis muhalefeti emeklinin hakları, maaşı, ikramiyesi için meydana insin? Bir diğer muhalefet lideri de kürsüden ağlayarak duygu sömürüsü yapıyor, milletin anası ağlıyor, o kürsüden şov yapıyor.

Meclis muhalefeti bu kadar aciz, bu kadar işbirlikçi olunca AKP gündemi de belirliyor, emeklisine, çalışanına sandık korkusu olmadan kazık atmaya devam ediyor.

AKP sadece emeklisine kazık atmıyor, 99 öncesi hakları verilmeyen, hala bu uğurda mücadele eden, mağduriyetleri çözülmemiş #EYT lilerle de dalga geçiyor.

Şartsız doğum borçlanması,

5000 PRİM VE KISMİ EMEKLİLİK,

Bağ-Kur tescil, prim ve ihya,

İntibak ve ABO düzenlemesi,

Staj ve çıraklık mağdurları,

TSK ve EGM mensuplarının askerlik ve sivil okul borçlanmaları bekleyenlere de kazık atıyor.

Sadece iktidarın değil, meclisteki aciz muhalefetin de sağlam bir tokata, milletin de uyanışına ihtiyaç var.

 

Özlem Ağırman