Hasan Balcı: Türk silahlı kuvvetleri askerlerini kim öldürüyor

416

Türk silahlı kuvvetleri üslerine saldırıların arkasında İsrail-MOSSAD ‘mı var?

Geçen hafta konuyla ilgili benzer şeyler yazmış İsrail faktörüne dikkat çekmiştim.

HDP ya da Dem Parti Filistin’de Hamas İsrail arasındaki savaşta Filistinlileri destekliyor, hatta Mitingler yapıyorlar. PKK resmi kaynakları İsrail-Hamas savaşlarına dair tek kelime etmiyor.

Bütün dünya Hamas’ı Terör örgütü olarak ilan ederken Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ağzından Hamas’ın bir terör örgütü olmadığını ilan etti.

Türkiye -İsrail ilişkileri uzun zamandır gergin. Recep Tayyip Erdoğan bu ilişkileri sürekli gergin tutarak iç politikaya da malzeme devşirmekten geri durmazken ticaret antlaşmaları, mal sevkiyatları tam gaz devam ediyor.

Hamas-İsrail arasındaki savaş küresel sermaye çetelerinin vesayet savaşıdır.

 

İsrail Türkiye arasındaki gerilim

 

İsrail -Hamas arasındaki Savaşta açık tavır alan Erdoğan, İsrail ve Başbakanına ağır ifadeler kullanırken İsrail tarafı aynı sertlikle yanıtlar verdi.

 

Ben sana gösteririm, ben sana gösteririm.

 

Millî Savunma Bakanlığı,22 Aralık 2023 günü Irak’ın kuzeyinde çatışmalarda 12 askerin hayatını kaybettiğini, duyurmuştu.

 

PKK’ye bağlı yayın organları ise bu sayının 70 civarında olduğunu ve Türk Silahlı kuvvetlerinin asker ölümlerini gizlediğini, asker cesetlerinin Hakkâri, Şırnak devlet hastanesinin morgunda olduğunu iddia etmişti.

 

Mit ve Emniyet güçleri Türkiye içinde yaptıkları operasyonlarda MOSSAD’a çalıştıklarını tespit ettikleri, ajanlara operasyon düzenledi,

 

İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD’da İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleşen operasyonda 34 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Türkiye’de yaşayan yabancılara yönelik keşif, takip ve adam kaçırma planlamakla suçlandılar.

İsveç Baskısı

 

05.01.2024 tarihinde Blinken ve beraberindeki heyeti İstanbul’a getiren uçak, saat 19.10’da İstanbul Havalimanı’na indi. Blinken’ı havalimanında Dışişleri Bakanlığı Amerika’dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktan Kaçmaz ve diğer yetkililer karşıladı.

Blinken İsveç konusunda ayak diremeyin, Gazze konusunda da fazla öne çıkmayın deyip geldiği heyetiyle ülkesine dönüp gitti.

 

Erdoğan sürekli konuşuyor.

MİT’te konuşan Erdoğan; MOSSAD’a yönelik ağır sözler kullanırken dur bakalım bu ilk adım dedi.

Bugün Milli savunma bakanlığının açıklamasıına göre 9 asker daha çatışmalarda hayatını kaybetti.

 

 

Hasan Balcı

Sokagınsesi gazetesi, Genel yayın yönetmeni