Özlem Ağırman : AKP’nin emekli, zam oyunu

167

 

 

 

Uyuma emekli, maaşın üzerinde tepiniyor AKP, Bakan diyor ki “SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışını Ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz.”

 

Siz hakikaten milletle, emekli ile dalga mı geçiyorsunuz? Hani üzerinde çalışıyordunuz bu zammın, Ocak ayının sonu olmuş hala bir verdim ama yetmedi gene verdim, olmadı gene bakarız gibi cevaplar veriyorsunuz.

Sizde hiç insaf, vicdan, izan yok mu? Bir devlet, hükümet bu ciddiyetle mi yönetilir? Sizden bir haber bekleyen emeklilerle oynuyorsunuz.

Peki memur emeklileri ile aradaki farkı gidermek için %42 küsür zammı %49,25’e çıkardınız, en düşük emekli maaşı 7500 TL den 10 bine çıktığında, uygulanan zam %33 lerde kalıyor. Reva mı yaptığınız gariban SSK ve Bağkur emeklilerine? Şu görünüyor ki, seçim öncesi bir hamle daha yapmak için gerinecek bir alan bıraktınız, en düşük emekli maaşını da, biraz sıkıştığınızda 11 binlere çıkarıp gene oy ve ödül peşinde olacaksınız.

Yapmayın, etmeyin, sizin de var büyükleriniz, SSK lı yada Bağkur’lu yakınlarınız. ne verecekseniz inssan gibi çıkın verin, ne yapabiliyorsanız yapın görelim sizin kaç sıklet olduğunuzu.

Hem neden parça parça geliyor bu zamlar, bir şey mi korkuttu sizi? öyle bir hale getirdiniz ki emekli maaşlarını, kök maaş, seyyanen zam zırvalar insanları öyle darmadağın etti ki, şimdi ne yapsanız başka bir yönden bozuluyor sistem.

Bakın, aranızda aklı başında insanlar var, oturun, kök maaş üzerine insanları tatmin edecek bir zam yapın, bütün emeklilere, bir daha da bu kök maaş saçmalığını kullanmayacağız diye söz verin. İnsanları ocakta çözeceğiz, temmuzda hafifleteceğiz diyerek kandırmayın.

ABO katsayısını eski haline getirin, emekli hak ettiği maaşı alsın, 2000 sonrası için prim esaslı, 3600 günden 11 bin güne kadar prim kademesi getirin, isteyen yaşa bakmaksızın istediği prime ve ederi kadar maaşla emekli olsun.

Emekliler kendilerini suistimal edin diye bu oyları vermedi size, ekonomi, mutfak demokrasimizin ana damarı, ana arteridir. Dokunmayın! Bu damarı çok zorlamayın, ülke hiç bir şeye benzemeyen en hayati organı olan ekonomide, krize girer ve koma bu ülke için en tehlikeli şeydir bu günlerde.

Toplumsal barışı koruyacak bir zammı hala yapabilir, toplumdan, emeklilerden, memur, SSK, bağkur ayrımına bakmaksızın gönüllerini alabilirsiniz. Yapmayacaksanız bırakın, yapacakları bulsun millet, bulamıyorsa denesin en azından, demokrasimiz gelişir böylece.

Özlem Ağırman