Merdan Yanardağ : İyi Parti ,Truva atı oluyor..

266

 

1. Seçimin kaybedilmesinin başta gelen sonuçlarından biri olan İyi Parti yönetimi, iktidar trollüğüne devam ediyor. İyi Parti, kendisine oy veren seçmenine ihanet etmeye ve yerel seçimde iktidar operasyonunun bir parçası olmaya hazırlanıyor.
2. Akşener ve İyi Parti yönetimi bütün hesabını CHP ve solun başarısızlığı üzerine kurmuş görünüyor. CHP’nin yerel seçimi de kaybederse eriyeceğini ve dağılacağını varsayıyor. Böylece önce ana muhalefet sonra da iktidar olabileceğini sanıyor.
4. Yerel seçimler İyi Parti olmadan da kazanılabilir. Çünkü İyi Parti’ye oy veren cumhuriyetçi ve sağ demokrat seçmen, bu kirli hesaba itibar etmeyecektir. Bu seçmen, Erdoğan ve Bahçeli yine kazansın diye İyi Parti’ye oy vermedi. İttifak alanda, hayatın içinde kurulacak bu kez.
İyi Parti yönetimi belediyeleriAKP-MHP koalisyonuna vermeye hazırlanıyor. Ama başaramayacaklar. İyi Parti Truva atı oluyor.
5. Akşener ve İyi Parti, misyondan uzaklaştı. Merkez sağ havzadaki boşluğu dolduracak demokrat bir sağ parti olmadı. Güven vermedi, 6’lı masayı terk etmek kırılma noktasıydı. Akşener, iktidarı değil muhalefeti bölüyor. Plan, islamcı iktidara, sağcı ana muhalefet yaratmak.
6. Akşener’in, AKP-MHP iktidarı tarafından da desteklenen bu hesabı tutmayacak. Tam tersine bu ülkenin demokrasi güçleri yerel seçimlerin iktidar tarafından kazanılmasına izin vermeyecek. Bu kez biz kazanacağız. İyi Parti de sandığa gömülecek.
Merdan Yanardağ